Ο καιρός και τα ζώδια

Δύο είναι οι αγαπημένες μου συζητήσεις. Ο καιρός και τα ζώδια. Μετά τα προηγούμενα post, περιμένατε να ακούσετε κάτι πιο σοβαρό ε? Θα σας απογοητεύσω όμως και θα συνεχίσω απτόητη.

Κάθε μέρα λοιπόν η ίδια κλισέ συζήτηση. "Βρέχει σήμερα". Ή "Τι λιακάδα, χαρά θεού!". Δε μονολογώ. Όχι εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι Αυτ
ές τις φοβερές διαπιστώσεις τις κάνω σε συζήτηση με άλλους. Και τις κάνω με περίσσια σοβαρότητα και ας επισημαίνω το προφανές. Συνήθως παίρνω και απάντηση που καταλήγει συχνά σε διάλογο του τύπου, "Χάλια ο καιρός, δεν έχω διάθεση για τίποτα" ή "Τι ωραία μέρα, που μυαλό για δουλειά".

Το θέμα με τα ζώδια είναι εκτενέστερο και σαφέστατα πιο επιστημονικό. Ξεκινάει από την απλή ανάγνωση των προβλέψεων της ημέρας κάθε πρωί στα "Νεα" και καταλήγει σε βαρύγδουπες διαπιστώσεις για τους αναποφάσιστους ζυγούς, τα άτιμα λιονταράκια και τους βλαμμένους καρκίνους. Όταν δε, έχει εκπομπή η Άση (μη ρωτήσετε τώρα πια Άση, γιατί θα με εκνευρίσετε) στο σπίτι επικρατεί ευλαβική ησυχία.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει σοβαρούς (δε θέλω γέλια) ενήλικες να ασχολούνται με πάθος με τέτοια αφελή θέματα? Μήπως εκείνες τις συμπεριφορές μας που δε μπορούμε να εξηγήσουμε, τις διαθέσεις που δε μπορούμε να αναλύσουμε ή που μπορούμε και να εξηγήσουμε και να αναλύσουμε αλλά δε θέλουμε, ψάχνουμε κάπου να φορτώσουμε?

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου