Αφήστε τα κορδελάκια

Άλλο είχα στο μυαλό μου να γράψω, αλλά έπεσα πάνω στο ουράνιο τόξο και άλλαξα θέμα. Όχι δε χάζεψα ακόμα, θα σας εξηγήσω. Οι άντρες μέρες τώρα αναρωτιούνται τι είναι αυτά τα χρώματα στο status των κοριτσιών στο facebook και τα κορίτσια ανταλλάσσουν με μανία το μήνυμα που προτρέπει να δηλώσουν δημόσια το χρώμα του σουτιέν τους, προωθώντας υποτίθεται την αφύπνιση σχετικά με τον καρκίνο του στήθους. Και νασου τα sexy pink και τα royal blue, πρώτη μόστρα στο facebook. Ωραία θα μου πείτε και που είναι το πρόβλημα? Μια χαρά παιχνιδάκι, μέσα στο σκέρτσο και το νάζι.

Και κάπου εδώ μπαίνουν τα κορδελάκια. Ποια κορδελάκια? Αμάν τίποτα δεν πιάνετε από αυτό το post! Τα ροζ κορδελάκια τον Οκτώβρη και τα κόκκινα κορδελάκια την 1η Δεκέμβρη (μήνας αφιερωμένος στον καρκίνο του στήθους και μέρα αφιερωμένη στην πρόληψη του AIDS αντίστοιχα). Τότε λοιπόν βάζουν όλοι ροζ ή κόκκινα κορδελάκια στη φωτογραφία τους στο facebook, στο πέτο τους και δεν ξέρω και γω που αλλού.

Όταν βλέπω λοιπόν κορδελάκια διαολίζομαι και μου ρχεται να βάλω τις φωνές. Τι θέλω να φωνάξω? Θέλω να φωνάξω βγάλτε τα κορδελάκια και βάλτε κανένα προφυλακτικό, πιάστε το στήθος σας (αμέσως να σκεφτείτε πονηρά, στην αυτοψηλάφηση αναφερόμουν), πηγαίνετε στο γιατρό σας, κάνετε τεστ παπ.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν διαφωνώ με τις καμπάνιες ενημέρωσης και αφύπνισης και όλα τα σχετικά. Και γω κάθε πρωί που ανοίγω τον υπολογιστή μου το πρώτο που κάνω, είναι ένα κλίκ στο site http://www.thebreastcancersite.com/ (κάθε κλικ και μια δωρεάν μαστογραφία). Αλλά μου φαίνεται ότι το παίρνουμε μόνο σα παιχνίδι και την ουσία τη χάνουμε. Και το λέω γιατί έχω φίλες που ανάθεμα αν πηγαίνουν στο ετήσιο ραντεβού με το γιατρό τους (πρόληψη το λέμε αυτό), το κορδελάκι το βάζουν όμως.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xm, endiaferousa apopsh, en merh sumfwnw, alla apo thn allh nomizw oti o aktivismos mesw facebook, einai ligo aparadektos. Den exei kanena nohma dld, menei mono to paixnidi! E kapoies mporei na goustaroun kai na niw8oun apeleu8erwmenes pou lene ti xrwma einai to soutien tous, kapoioi mporei na goustaroun na diavazoun ti xrwma einai to eswrouxo auths pou goustaroun kai ntrepontai na ths to poun, ok! Alla mexris ekei!

Δημοσίευση σχολίου