Φτερό στον άνεμο οι σκέψεις

Ψάχνω να βρω το αντικείμενο του post αλλά πουθενά. Κοιτάζω κάτω από το κρεβάτι, κάτω από το χαλάκι, στη ντουλάπα, στο μπαλκόνι πουθενά. Αυτό παθαίνω άμα έχω πολλές σκέψεις στο μυαλό μου. Μέχρι να μπούνε σε τάξη δυσκολεύομαι να τις εκφράσω. Θα μου πείτε γιατί είναι πολλές, γιατί τώρα, γιατί δεν έχουν μπει σε τάξη.

Υποθέτω γιατί είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν τριγύρω, πολλά και καταιγιστικά γι' αυτό πολλές και οι σκέψεις. Πάντα πολλά ήταν εδώ που τα λέμε και πάντα θα είναι. Αυτό το ξέρω, δε το συνειδητοποιώ τώρα, απλά προχτές παρακολούθησα μια θεατρική παράσταση που μου το υπενθύμισε.

Ένα ερασιτεχνικό σχήμα (με χρόνια βέβαια παρουσίας) και ένας νέος σκηνοθέτης - σεναριογράφος σε μια πικρή κωμωδία ή ένα γλυκό δράμα. Η παράσταση λοιπόν τα είχε όλα, όλα όσα συμβαίνουν τριγύρω. Τα μικρά τα καθημερινά, τα "εθνικά" τα βασανιστικά, τα δικά μας τα προσωπικά. Όλα.

Τώρα θα αναρωτιέστε άμα γίνεται ένα θεατρικό έργο που προσπαθεί να τα πει όλα μέσα σε δυο ώρες ήταν καλό. Και όμως ήταν. Για κάποιο λόγο ήταν λες και έβλεπες στιγμιότυπα της ζωής μας. Λίγο από τη ζωή του καθενός. Παιγμένα με ειλικρίνεια, καλοειπωμένα, καλοφωτισμένα, με άποψη στον ήχο και το σκηνικό, όλα καλοβαλμένα.

Μου άρεσε η παράσταση αυτή. Μου έφερε στο προσκήνιο όλες αυτές τις σκέψεις τις μπερδεμένες που σας έλεγα παραπάνω, αλλά μου άρεσε. Μόνο που δεν κατάλαβα κάτι και μόλις τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν το κατάλαβα. Γιατί "Πούπουλα"? Γιατί την ονόμασαν έτσι? Και γιατί οι πρωταγωνιστές είχαν ή έβρισκαν ένα πούπουλο συνεχώς? Τι έκαναν τα πούπουλα σε ένα μάλλον ρεαλιστικό σενάριο?

Η παράσταση "Πούπουλα" ανεβαίνει στο Θέατρο "Λιθογραφείον" από το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα Πάτρας "Ρεφενέ". Οι τελευταίες παραστάσεις είναι στις 7, 8 και 9 Μαρτίου.

2 σχόλια:

oly είπε...

I idia aporia mou dhmiourghthike k mena kata ti diarkeia tis parastasis arketes fores alla, sineidhtopoiw oti den prolavaina na dosw kapoia e3hghsh giati me aporofouse i sunexeia...

Twra pou to skeftomai kai an to parallilisw kai me tin afisa(poupoula- xeiropedes)isws dhlwnoun tis antitheseis zwis? sklhro-malako? diskolies- eukolies? xara -lipi?

Den 3erw...mporei kai ayto pou fanatazomai na akougetai ligo tetrimmeno.
Pantws tha ithela na pw oti k gw vrika tin parastasi poli a3iologi se ola ta epipeda: hthopoioi, senario, skhnika, eikona, mousiki...
Eina wraia na fegeis apo mia parastasi kai na les kala ekana pou irtha!

Αστρής είπε...

Μμμ δεν την έχω δει την παράσταση αλλά χθες βρέθηκα σε μία παρέα που την είχε δει και δεν άκουσα και τα καλύτερα.
Τελικά είναι πολύ ενδιαφέρον για μία κατάσταση, ένα έργο, μια ταινία, μια παράσταση κ.λ.π οι άνθρωποι που τα βιώνουν/ βλέπουν να έχουν τόσο διαφορετική άποψη ή να έχουν ανακαλύψει κάτι διαφορετικό κάθε φορά.

Δημοσίευση σχολίου