Φάτε μάτια -ωμά- ψάρια

Το πάω το φέρνω με τρώει ο από τέτοιος μου να συνεχίσω την ελεύθερη πτώση του επιπέδου. Να συνεχίσω δηλαδή το επίπεδο Sex & the City, που εσείς νομίζετε ότι είναι επίπεδο SATC, εγώ σας λέω ότι είναι επίπεδο Woody Allen, που πρώτος γύρισε την ασχημομουράκλα του στην κάμερα και αναρωτήθηκε αυτοσάρκαζόμενος περί σχέσεων και λοιπών δαιμονίων.

Για πάμε λοιπόν που λέει και το τραγούδι. Είσαι 27, ελεύθερη διόλου ευκαταφρόνητο διάστημα και είναι ντάλα καλοκαίρι, με τη ζέστη να παίζει κρίκετ με τα νεύρα σου και το χειμώνα να έρχεται απειλητικά κραδαίνοντας το γνωστό μότο "κρύο καιρός για δύο". Με πόσο ελαφριά καρδιά θα αγνοήσεις προτάσεις για νέες γνωριμίες. Αμ δε θα τις αγνοήσεις σου το λέω εγώ. Θα βγεις και θα πεις και ένα τραγούδι. Θα πεις ένα τραγούδι όχι γιατί το 'χεις με το μουσική, αλλά κάπως πρέπει να περάσει η ώρα. Γιατί σας το λέω επιβεβαιωμένα, στο 99% των ραντεβού να το πω, ας το πω, βαριέσαι αφόρητα.

Κρίμα είναι δηλαδή που βαριέσαι γιατί μια χαρά είναι οι άνθρωποι, αλλά άμα βαριέσαι, βαριέσαι είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν παίρνει ολίγον βαριομάρα, όπως δεν παίρνει ολίγον έγκυος. Το χειρότερο δεν είναι που βαριέσαι είναι που σου λένε δε πάμε για sushi αύριο και παρασύρεσαι από τη λαιμαργία, δεν έτρωγες και από χτες sushi στον Πύργο εδώ που τα λέμε και δέχεσαι. Γιατί άλλο να βαριέσαι πάνω από το ωμό ψάρι, άλλο να βαριέσαι με το perrier στο χέρι. Είναι πιο glamorous καταλαβαίνετε. Νιώθεις και λίγο πλουσία. Και ως πλουσία έχεις δικαίωμα στην πλήξη, κληρονομικό.

Άσε που με το sushi επιβεβαιώνεις και την παροιμία φάτε μάτια ψάρια, γιατί πόσο να φας, να χορτάσεις με sushi δε γίνεται. Έτσι είναι και αυτά τα ραντεβού, θα τα λέω ραντεβού, έστω και αν είναι περίπου, ούτε μάτια ούτε ψάρια, μόνο κοιλιά περίδρομος.

3 σχόλια:

Covenant είπε...

Sygnwmi...Pantws ena piataki me 4 kommatakia Nigirizushi einai eksoxws akrivoteri apo ena Perrier akomi kai sto Sky Bar stin Vienni...
Opote kalytera na noiwtheis pliksi panw apo ena piato Sushi para ena potiri Perrier...
Ase pou stin poli varemara mporeis na theseis to eksis eksairetika filosofiko erwtima: "Apo pou ksekinise to ryzi gia na parei auti ti morfi kai na kataliksei apo to piato sto stoma mou?"
An mexri na tin apantiseis den exei liksei to rantevou egw paraitoumai!
An tin ypovalleis kai se auton pou se synodevei kai autos prospathisei na tin apantisei e tote pia...

Diafwnw pantws gia ton parallilismo Woody Allen kai SATC nomizw oti o euvrimatikos kai ennoiote autosarkastikos sxoliasmos tou Allen kai ta antistoix erwtimata pou thetei se kathe tou taineia den exei kamia sxesi me to poly eksideikeumeno kai kata alla tetrimeno perivallon tou SATC pou stin teleutaia tous taineia ligo akoma kai tha mas proteinan ti moda ws diapragmateutiko stoixeio gia tin epilysi twn sxesewn USA kai Emiratwn....

Afroditi είπε...

Άσε, τελικά το sushi στον Πύργο είναι απατηλό όνειρο! Μόνο κινέζικο υπάρχει, οπότε το φιλοσοφικό ερώτημα της καταγωγής του ρυζιού δε θα τεθεί ποτέ.

Όσο για τον σχόλιο σου πάνω στο Woody Allen και το SATC συμφωνώ. Αν και θεωρώ πως ο W.A. έχει επηρρεάσει το SATC, σε καμιά περίπτωση η σειρά δεν αγγίζει τον προβληματισμό, τον αυτοσαρκασμό, την πρωτοτυπία και την ευφυΐα του. Όσο για τις ταινίες δεν αξίζουν τον κόπο να σχολιαστούν. Σκέψου δεν έχω δει τη δεύτερη.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά πιστευώ οτι η μόνη λύση ενάντια στην βαριομάρα είναι να κάνεις πράγματα! Και σίγουρα πιστεύω οτι το να ..βαρεθείς σε ένα sushi bar (μαθαίνοντας για το..ρύζι:) ) ειναι σαφώς καλύτερο απο το να βαρεθείς σπίτι μόνη βλέποντας SATC ή τον σαφώς ανώτερο (αλλά...) Woody Allen...

Δημοσίευση σχολίου