Γιατί αγάπαμε τον Edward

Διάβαζα σήμερα στα Νέα ότι το 80% του κοινού της Νέας Σελήνης (η συνέχεια του lovestory ανάμεσα σε ένα βαμπιρ και μια μαθήτρια) είναι γυναίκες. Σε αυτό το 80% συμπεριλαμβάνομαι εγώ και οι περισσότερες φίλες μου και έχοντας δει μόλις χτες την ταινία, αναρωτήθηκα τι κάνει τα κορίτσια να περιμένουν με κρατημένη την ανάσα την επόμενη εμφάνιση του Robert Pattinson ως Edward Cullen και τα αγόρια να κοιμούνται από το πρώτο τέταρτο της βαμπιροϊστορίας.

Αδιαμφισβήτητα ο κύριος Pattinson είναι πολύ όμορφος. Δεν είναι όμως ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος όμορφος του κινηματογράφου. Από πότε οι γοητευτικές γωνίες ενός προσώπου και τα ατιμέλητα μαλλιά δικαιολογούν τέτοια υστερία;

Νομίζω λοιπόν, ότι αυτό που μας κάνει να κάνει να χάνουμε την ψυχραιμία μας στη θέα του Robert δεν είναι η απίστευτη εμφάνιση αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει ως Edward. Την φαντασίωση του έρωτα στον απόλυτο βαθμό του. Σε έναν κόσμο που όλα είναι σχετικά έρχεται και είναι απόλυτα όμορφος, απόλυτα αφοσιωμένος, απόλυτα προστατευτικός, απόλυτα ερωτευμένος...

Όχι μόνο αυτό όμως. Είναι ξεχωριστός, διαφορετικός από όλους και στα πάνω από 100 χρόνια ζωής του δεν τον έχει συγκινήσει καμιά εκτός από την Bella (βρίσκει ξεχωριστή μια συνηθισμένη κοπέλα). Ε ναι λοιπόν, το παραδέχομαι αυτό περιμένουμε όλες (εδώ γελάω πάρα πολύ και αυτό είναι πρόβλημα γιατί όταν γράφω δεν μπορώ να ενσωματώσω το γέλιο, που είναι για μένα καθοριστικός παράγοντας έκφρασης). Και επειδή ξέρουμε ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες (ναι δεν είμαστε τόσο εκτός πραγματικότητας), ξεροσταλιάζουμε περιμένοντας τη συνέχεια.

Η φωτογραφία προέρχεται από φωτογράφιση του Robert Pattinson για το Vanity Fair, http://www.vanityfair.com/

Καλημέρα και καλή τύχη

Δεν παρακολουθώ πολλά blogs. Μερικά φίλων μόνο, ίσως και κάποια γνωστά ενημερωτικά. Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να ξεκινήσω το δικό μου. Δε το έπαιρνα απόφαση. Άλλοτε γιατί είχα τόσα πολλά να πώ που δεν ήξερα από που να ξεκινήσω, άλλοτε γιατί δεν είχα τίποτα. Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μου όμως τα κάνω όταν σταματήσω να τα σκέφτομαι πολύ. Ούτε επιχειρήματα έχω γιατί κάποιος να μπει στη διαδικασία να παρακολουθήσει αυτά που γράφω. Ειδικά, αν εξελιχθεί όπως το έχω τώρα στο μυαλό μου θα έχει αρκετά προσωπικό χαρακτήρα οπότε μάλλον δε θα ενδιαφέρει πολλούς.
Απλά ξεκινάω λοιπόν και καλή τύχη...

About this blog

Κάτι που είδα, άκουσα, διάβασα, έζησα μου έφερε σκέψεις και αυτές τις σκέψεις καταγράφω εδώ. Για το λόγο αυτό και οι κατηγορίες των δημοσιεύσεων μου θα είναι γενικές (κινηματογράφος, μουσική...) και θα παραπέμπουν σε αυτό που μου έδωσε κίνητρο να γράψω.

Και αν θέλετε να επικοινωνήσετε: ralliaf@gmail.com